Затриманий СБУ екс-бойовик звернувся до всіх “обдурених”, хто ще воює за “ДНР” і “ЛНР”

 

У Слов’янську Донецької області Служба безпеки України та Нацполіція затримали колишнього бойовика терористичної організації “ДНР”.

Перед відеокамерами спецслужб чоловік розповів, що у травні 2014 року він за сприяння бойовика на прізвисько “Монгол” приєднався до одного з угруповань терористів у Слов’янську. Із зброєю в руках ніс бойові чергування на різних блокпостах міста.

“Після звільнення міста українськими військовими я залишився у Слов’янську, тому що побачив, що нас обманюють, мої надії в “ДНРі” не справдилися, не платили обіцяних грошей”, – розказав екс-бойовик.

Зараз чоловік “глибоко розкаюється, розуміє, що скоїв помилку”. “Хочу жити в мирній країні, працювати, ростити дітей. Прошу всіх, хто воює проти України в Донецьку й Луганську – повертайтеся додому будувати нашу країну, піклуватися про наші родини, жити нормальним життям. У “ДНРі” нас дурять, щоб використати у своїх цілях”, – сказав чоловік на камеру.

Як повідомляє прес-центр СБУ, відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 260 (“участь у діяльності не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань”) Кримінального кодексу України. Санкція за частиною 5 цієї статті (“…що призвело до загибелі людей чи інших тяжких наслідків”) – позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.

Зловмиснику повідомлено про підозру. Тривають невідкладні слідчі дії.

Читайте також:
Подарунок для СБУ: бойовики виклали в інтернет список членів руху “Донецька республіка”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна