НАБУ й СБУ взяли на хабарі заступника прокурора Тернопільщини. “Світить” до 12 років

 

На Тернопільщині викрили масштабну корупційну схему, організовану високопосадовцями місцевої прокуратури та поліції.
Про “широкомасштабну операцію”, завдяки якій відбулися викриття, повідомив голова Служби безпеки України Василь Грицак сьогодні на брифінгу.

“У заступника прокурора Тернопільської області вилучено понад 50 тисяч доларів, у заступника начальника головного управління поліції знайдено гранати і набої різного калібру та багато чого іншого”, – сказав Грицак.

За словами голови СБК, розслідування проводять детективи Національного антикорупційного бюро, тож по деталі краще звертатися до НАБУ.

Учора ввечері прес-служба НАБУ інформувала, що “детективами Національного антикорупційного бюро України проводиться широкомасштабна операція на Тернопільщині. Наразі відбуваються понад 40 обшуків.

Процесуальні дії проводяться в межах розслідування факту вимагання неправомірної вигоди (хабаря) у розмірі 12 тисяч доларів США (324 тис. грн.) від мешканки міста Тернополя за припинення порушеного проти неї кримінального провадження. На причетність до скоєння даного правопорушення перевіряються понад 10 осіб, в тому числі співробітники управління поліції Тернопільської області, прокуратури Тернопільської області і прокуратури міста Тернополя.

Дана операція стала можливою завдяки спільним зусиллям детективів НАБУ, Управління внутрішньої безпеки, департаментів оперативного документування та оперативно-технічних заходів Служби безпеки України та Управління внутрішньої безпеки Національної поліції України. Загалом у ній беруть участь понад 100 співробітників правоохоронних органів.

Початок операції став можливим завдяки принциповій позиції процесуальних керівників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України, які здійснювали  процесуальне керівництво цією операцією”.

Про результати операції сьогодні вже поінформував прес-центр СБУ.

“Правоохоронці задокументували факти систематичного вимагання хабарів за закриття кримінальних проваджень на стадії досудового розслідування. Співробітники спецслужби встановили особи 11 тернопільських правоохоронців, причетних до корупційної схеми”, – сказано в повідомленні.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (“одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище”), карається позбавленням волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Зокрема, у службовому кабінеті заступника прокурора Тернопільської області вилучено 50 тисяч доларів США, а за місцем проживання заступника начальника Головного управління поліції знайдено гранати та набої різного калібру.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх місцевих правоохоронців, задіяних у корупційній схемі.

Читайте також:
Спецслужби затримали в Києві арбітражного керуючого на хабарі 1,2 млн. грн.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна