У Дніпродзержинську офіційно демонтували пам’ятник “залізному Феліксу”

 

У центрі Дніпродзержинська Дніпропетровської області сьогодні демонтували пам’ятник “залізному Феліксу” – засновникові ВЧК Феліксу Дзержинському.

Як передає УНІАН, бронзовий монумент демонтували працівники комунальних служб міста, виконуючи відповідне рішення Дніпродзержинської міської ради в рамках закону про декомунізацію.

Процес знесення пам’ятника тривав більше 4 годин у присутності великої кількості поліцейських та понад 100 городян, зокрема правих активістів із прапорами.

Як повідомив кореспонденту УНІАН керівник інформаційно-аналітичної служби Дніпродзержинської міськради Юрій Бережний, демонтований пам’ятник буде доставлено на майданчик біля Музею історії Дніпродзержинська, де зберігаються інші знесені раніше монументи доби тоталітаризму.

Читайте також:
У Комсомольську придумали, як замість декомунізації розшифрувати назву на честь козаків

Пам’ятник Феліксу Дзержинському в Дніпродзержинську був відкритий у жовтні 1967 року. Це була велика бронзова скульптура в повний зріст, встановлена на кількаметровій кам’яній тумбі циліндричної форми.
Дзержинський (1877-1926) – російський політичний і державний діяч, професійний революціонер. Один із засновників ВЧК та організаторів “червоного терору” в Радянській Росії та на захоплених Червоною армією територіях.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна