На Луганщині за сприяння бойовикам “ЛНР” затримали чиновницю міграційної служби

 

На Луганщині за сприяння діяльності терористичної організації “ЛНР” затримано керівника одного з підрозділів Державної міграційної служби.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області, прокуратура здійснює “процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Луганській області за ч. 1 ст. 258-3 КК України (сприяння діяльності терористичної організації) та за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище)”.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2014-2015 роках посадові особи одного з структурних підрозділів Державної міграційної служби України на Луганщині, за попередньою змовою з невстановленими особами, за грошову винагороду, здійснювали оформлення паспортів громадян України особам, причетним до діяльності незаконних воєнізованих формувань так званої “Луганської народної республіки”.

У лютому 2016 року співробітниками Служби безпеки України за участю працівників прокуратури Луганщини було проведено обшук у службовому приміщенні та викрито керівника одного з регіональних підрозділів Державної міграційної служби “безпосередньо після отримання нею неправомірної вигоди у грошовому вигляді за оформлення паспортних документів України без фактичної присутності при цьому заявників або їх законних представників, як того вимагає законодавство України”.

Хабарниці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Жінці обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 40 тисяч гривень.

Досудове розслідування триває, проводяться невідкладні слідчі дії. “У тому числі на причетність до сприяння діяльності терористичної організації «ЛНР» перевіряються інші співробітники Державної міграційної служби України в області”, інформує прокуратура.

У відомстві зазначають, що санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Читайте також:
У прямий ефір вікторини українського ТБ додзвонився бойовик “ЛНР”. І виграв приз

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна