З початку сезону грип забрав 286 життів – МОЗ

 

В Україні з початку епідемічного сезону (28 вересня 2015 року) від грипу померли 286 осіб, у тому числі четверо дітей віком до 17 років і двоє вагітних жінок.

Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я, найбільша кількість летальних випадків зафіксована в Одеській області (40), у Києві (32), в Черкаській (20), Донецькій (19) та Харківській (17) областях.

Станом на 14 лютого зареєстровано 3,7 млн хворих на грип та ГРВІ, перехворіло 9,5% населення. Із загальної кількості захворілих 61% становлять діти віком до 17 років.

Найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ відзначається серед населення Київської області та Києва, де перехворіло відповідно 15,9% та 13,4% населення.
Найменша захворюваність реєструється у Закарпатській (6,2%) та Харківській (3,9%) областях.

Введено обмежувальні протиепідемічні заходи або припинено навчання майже у 1622 дитячих навчальних, загальноосвітніх та позашкільних закладах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що статистика смертей від грипу на окупованих територіях Донеччини – вдвічі вища, ніж в усій Україні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна