Міністр освіти Квіт заборонив вивішувати в школах портрети держчиновників

 

Міністр освіти та науки України Сергій Квіт заявив про неприпустимість вивішування в школах та інших закладах освіти портретів держслужбовців. Про це сказано в заяві міністра, яка розміщена на сайті відомства.

“Зважаючи на окремі факти, що надходять до Міністерства освіти і науки України, вважаю, що розміщення портретів міністра освіти і науки та інших державних службовців у закладах освіти є неприпустимим”, – зазначив Сергій Квіт.

“Школа має закладати в дітях здатність критично і незалежно мислити. Вона не повинна привчати учнів до улесливості, чинопошановування чи культу керівних осіб”, – вважає міністр.

Відтак “МОН рекомендує розміщувати для загального огляду насамперед державні символи, портрети історичних діячів та випускників, якими пишаються навчальні заклади. Це можуть бути, зокрема, ті, хто відзначився, захищаючи територіальну цілісність і незалежність України”, підкреслив очільник міністерства.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна