У фракціях БПП в обласних радах – майже чверть екс-“регіоналів”, у радах нижчого рівня – 55%

 

84 депутати обласних рад із 377 тих, хто прийшов від партії “Блок Петра Порошенка – Солідарність”, є колишніми членами Партії регіонів.
Це становить ледь не чверть (22%) президентського депутатського корпусу в регіонах, пише у статті для DT.ua Олег Бондар.

Крім того, 17 депутатів Верховної Ради зі 139 від БПП – також вихідці із”Регіонів”, зазначає дослідник.

Автор спирається у підрахунках на інформацію з 20 областей, в Донецькій і Луганській вибори облрад у 2015 році не проходили, а ще в трьох областях – Львівській, Івано-Франківській та Волинській – колишніх “регіоналів” у списках БПП не виявлено.

“Якщо спробувати позначити точки найщільнішого співробітництва нової влади з представниками старої, то п’ятірку лідерів очолили Дніпропетровська та Одеська області, де половина депутатів БПП в облрадах – колишні “регіонали”: 7 із 14 і 11 із 22 депутатів відповідно”, – йдеться у статті.

 

Рясна присутність колишніх “регіоналів” серед фракцій Порошенка – також у Черкаській обласній раді (38% фракції, 7 депутатів із 18), Харківській (30%, 6 із 20) Хмельницькій (29%, 5 із 17) і Чернігівській (25%, 3 із 12).

 

У радах нижчого рівня – ситуація ще печальніша.

“Станом на кінець січня поточного року до керівництва міських, районних і обласних рад обрано 260 депутатів від Блоку Порошенка. З них 55 (21%) – колишні “регіонали”, які пройшли під прапором президентського блоку. Це означає, що сьогодні кожний п’ятий місцевий керівник від БПП – екс-“регіонал”, – пише Бондар.

Читайте також:
Фракція БПП зі скандалом відмовилася виганяти з парламенту “лисого корупціонера”

Новий різновид бізнесу: кожні чотири дні в Україні реєструється нова партія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна