Колишній “регіонал”, якого звільнив з-під домашнього арешту італійський суд, одразу втік у Росію

 

Колишній народний депутат України від Партії регіонів Ігор Марков втік до Росії, щойно суд у Генуї (Італія) звільнив його з-під домашнього арешту. Інформація про те, що Марков вилетів з Італії, з’явилася в місцевій газеті, повідомляє ТСН.

“Коли йому знімали браслет, він заявив, що поїде першим рейсом. Ясна річ, до Росії. Він це сказав у присутності своєї матері, карабінерів, про це чули присутні”, – розповів телеканалу автор статті, італійський журналіст Маттео Індіче.

Адвокат Маркова Енріко Скопезі теж поїхав з Генуї і майже добу не відповідав на дзвінки, вийшовши на зв’язок лише тоді, коли його підзахисний уже давно залишив повітряний простір Італії.

“Марков вилетів через Мілан. Не було жодних перепон на контролі. Взяв літак на Москву. Його мати ще тут, вона летить завтра”, – сказав адвокат журналістам.

Ігоря Маркова, який входить до “Комітету порятунку”, створеного колишнім прем’єр-міністром України Миколою Азаровим у Москві, затримав “Інтерпол” у серпні 2015 року в Сан-Ремо.
Суд обрав для Маркова запобіжний захід – тримання під вартою, а згодом його перевели під домашній арешт. Його екс-нардеп відбував у готелі в Генуї.

Українська прокуратура наполягала на екстрадиції Маркова, якому закидають побиття учасників пікету в Одесі 2007 року.

Рішення про звільнення з-під домашнього арешту суд у Генуї ухвалив у п’ятницю, 5 лютого.

Італійська прокуратура планує подавати апеляцію на рішення суду. Але її результат уже не відіграє великої ролі – навряд чи Марков тепер повернеться до Італії.

Раніше колишній “регіонал” заявляв, що отримав російське громадянство, яке влада РФ надала йому “у зв’язку з державним переворотом в Україні”. Марков також вважав, що в разі екстрадиції в Україну його можуть убити й навіть “публічно розстріляти в аеропорту”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна