Пияцтво в АТО: “аватар” викопав собі в’язницю, але зміг налигатися й там

 

“Бойових дій менше, але їздиш по АТО, дивишся — а вони [солдати ЗСУ], бухають і лише прой*бують чи продають те, що отримують [від волонтерів]. Прикро. Зникає мотивація займатися волонтерством”.
Про це в інтерв’ю журналістові “Новинарні” говорив Роман Балан (псевдо “Сініцин”), співзасновник одного з найбільших волонтерських об’єднань “Народний тил”, пояснюючи чому він у 2016 році більше не планує волонтерити.

Пияцтво, так звані “аватари” – велика проблема Збройних сил України, яку не вдається викорінити. Днями стало відомо, що група п’яних морських піхотинців в Одесі намагалася взяти штурмом власну частину.
(Бійці “елітного” 801-го загону ПДСЗ п’яні і зі зброєю потрапили у ДТП, а потім “штурмували” військову базу. Серед фігурантів справи – головний старшина загону, один з командирів групи, три військовослужбовці загону.)

А сьогодні Сініцин оприлюднив ще одну історію та кілька фото про пияцтво в АТО.

“Зіндан (підземна в’язниця – “Н”) для аватарів. Викопав один такий собі яму, поселився в ній. Закрили. Дивляться, а він на наступний день знову [п’яний] в гівно. В ямі. І на наступний. Виявилось, поки копав яму – прикопав собі там ще й горілки. Щоб краще сиділось”, – написав волонтер у “Фейсбуці”.

аватари ЗСУ яма 1

"Аватари" в ЗСУ. Фото: FB Роман Сініцин

“Аватари” в ЗСУ. Фото: FB Роман Сініцин

Нагадаємо, днями головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив, що більше тисячі військовослужбовців (“три полки”), які перебували в зоні АТО, загинули не в боях.

“Я вам зараз цифри назву небойових безповоротних та санітарних втрат української армії. Три полки. Більше тисячі осіб – це небойові втрати в АТО…
Він прийшов туди, і він п’є. Випадок був, коли на п’яну голову один “герой” кинув гранату у буржуйку. Тринадцять чоловік лягло! Куди їх записати? Який українець це хоче слухати?” – сказав головний військовий прокурор.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна