Головний військовий прокурор: три полки в АТО загинули не в боях – через пиятику тощо

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявляє, що більше тисячі військових, які перебували у зоні АТО, загинули не в боях. Про це він повідомив в інтерв’ю  ІА “Мир

“Я вам зараз цифри назву небойових безповоротних та санітарних втрат української армії. Три полки. Більше тисячі осіб – це небойові втрати в АТО”, – зазначив він.

“Розстріл співслужовців, необережне поводження зі зброєю, каліцтво, що привело до смерті, ДТП, нібито хвороби серця. Хто у військово-медичних комісіях працює? Президент? Ні, лікар районної амбулаторії, який за сто-двісті гривень здорового Івана робив хворим, а хворого, який не мав гроші заплатити, відправляв воювати…” – розповів Матіос.

“А тепер він прийшов туди, і він п’є. Випадок був, коли на п’яну голову один “герой” кинув гранату у буржуйку. Тринадцять чоловік лягло! Куди їх записати? Який українець це хоче слухати?” – сказав головний військовий прокурор.

Якщо статистика офіційних осіб відповідає дійсності, то виходить, що “небойові втрати” – це майже половина загиблих в АТО українських військовослужбовців.
Адже під час проведення антитерористичної операції на Донбасі загалом загинули 2269 українських вояків – про це 29 січня повідомив президент Петро Порошенко в Київському військовому ліцеї ім. Богуна на Уроці мужності, присвяченому Дню пам’яті Героїв Крут.

Порошенко також зазначив, що за період проведення АТО 121 тисяча військовослужбовців ЗСУ отримали статус учасника бойових дій.

Читайте також:
В ході АТО загинули 67 прикордонників, ще шестеро зникли безвісти

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна