“Віце-прем’єр” Криму вилаяв Рішара й Сафіну за відмову виступати на окупованій території

 

Заступник голови окупаційного уряду Криму Дмитро Полонський назвав “баригами” французького актора П’єра Рішара та італійського тенора Алессандро Сафіну, які відмовилися виступати на анексованому півострові.
В інтерв’ю російському виданню “Лента.ру” Полонський, коментуючи відмову іноземних артистів від кримських гастролей, заявив, що “Крим від цього 100% не збідніє”.

“На мій превеликий жаль, ось ці два артисти (Рішар і Сафіна), які відмовилися від виступу в Криму, – все-таки, мені здається, вони більше не артисти, а справжнісінькі бариги. Ну, тому що я бачу під цим чіткий, з їхньої точки зору розрахунок, економічний розрахунок. Я розумію так, що престарілий П’єр Рішар, напевно, він більше ніде, як на території [колишнього] Радянського Союзу більше не затребуваний. Я прекрасно розумію, що територія України, яка залишилася, з погляду якихось концертів більш перспективна. Ну, добре, ну дав би він у Криму один концерт, заробив би якісь гроші – а так п’ять-десять концертів дасть в Україні, просто заробить більше грошей”, – заявив Полонський.

Щодо італійського тенора Алессандро Сафіни, який спершу теж планував гастролі в Криму (і навіть виступав там уже після анексії), то чиновник окупаційного уряду поставив під сумнів внесок цього артиста в світову культуру.

“Що стосується пана ось цього оперного співака, який відомий всьому світу тим, що він співає лише одну пісню… Тобто більше ніхто не знає, що він співав і що він зробив для світової сцени, для світової культури… Ну, послухайте, це такий самий барига, тільки трохи молодший, знаєте. Ну, мандрує він там по Україні, дає там концерти, збирає, як йому здається, захоплену публіку. Ну, подобається їм там виступати – нехай виступають, – обурився Дмитро Полонський і додав: – У нас в Росії достатня кількість власних талантів”.

Нагадаємо, французький актор П’єр Рішар відмовився від поїздки до Криму, де 10 і 11 лютого планувалися його виступи з виставою “П’єр Рішар III”. Раніше свої концерти в Криму скасував італійський співак Алессандро Сафіна.
Обидва артисти відмовилися від гастролей на анексованій Росією території України під тиском міністерства культури України. Його очільник В’ячеслав Кириленко заявив: у разі виступу цих зірок у Криму вони не зможуть давати концерти в Україні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна