Кириленко закрив співакові Алессандро Сафіні в’їзд в Україну після Криму

Міністерство культури має намір скасувати п’ять концертів італійського співака Алессандро Сафіни в Україні, через те, що перед цим він планує виступити в окупованому Криму без дозволу української сторони на в’їзд.
Про це в “Твіттері” повідомив міністр культури В’ячеслав Кириленко.

“Сафіна 21-22 лютого виступає в окупованому Криму, порушуючи українські закони. Потім планує п’ять концертів в інших містах України, які вже не відбудуться”, – написав Кириленко.

За його словами, концерти не відбудуться, тому що порушники режиму в’їзду-виїзду в окупований Крим автоматично потрапляють під санкції, про що “організатори забули попередити співака”.

“Просто слід поважати закони і територіальну цілісність України”, – пояснює Кириленко причини санкцій проти італійського артиста.
При цьому він пропонує вихід із ситуації – скасувати концерти в Криму.

“Рецепт простий: відмінити два концерти в анексованому Севастополі та Сімферополі, натомість провести п’ять великих концертів в інших містах України”, – написав міністр.

Варто зауважити, що Алессандро Сафіна – частий гість України до війни – концертував у Криму і в минулому, 2015 році.

Довідково
Алессандро Сафіна
Alessandro Safína), 62 роки, італійський оперний і естрадний співак (ліричний тенор), популярний на теренах колишнього СРСР.
Вважається “дамським улюбленцем”

У 2001 році мав перше світове турне. Того ж року брав участь у записі саундтрека фільму- мюзиклу База Лурмана “Мулен руж”, виконавши композицію Елтона Джона Your Song у дуеті з актором Еваном Макгрегором.

Із 2010 року часто гастролює в Росії, Україні, інших пострадянських державах.
На початку 2011 року брав участь в українському телешоу X-Factor, в якому в дуеті з майбутнім переможцем Олексієм Кузнєцовим виконав свій хіт Luna. Того ж року отримав на церемонії “Людина року” в Києві отримав відзнаку Solo Star.

У травні 2011 року Сафіна виступив у Грозному (Чеченська республіка) на концерті, присвяченому відкриттю футбольного стадіону імені першого президента Чечні Ахмада Кадирова.

14 вересня 2015 року відбудеться концерт Алессандро Сафіни в Ялті (територія окупованої АР Крим) у супроводі симфонічного оркестру Кримської філармонії.

В інтерв’ю журналу People today Сафіна зізнавався, що музою, котра надихнула його на написання альбому Sognami, була російська дівчина, з якою він зустрівся на одному з концертів у Єкатеринбурзі. “Відтоді я не можу забути цю чудову дівчину Світлану”, – каже співак.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна