Рада дозволила арешт Клюєва, який давно втік з України

 

Верховна Рада дала дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності, а також на арешт народного депутата від “Опозиційного блоку” Сергія Клюєва. “За” проголосували, відповідно, 231 і 228 із 249 зареєстрованих на засіданні парламентаріїв.

 

Відповідне подання Генпрокуратури в парламенті представляв заступник в. о. генпрокурора на час відпустки Віктора Шокіна – Юрій Севрук. Він, зокрема, повідомив про результат розслідування, яке встановило, що “Янукович, Клюєв та інші особи розробили план дій, спрямований на легалізацію майна, здобутого злочинним шляхом”.

Ідеться про оборудки з компанією “Танталіт”, яка формально володіла резиденцією Віктора Януковича в Межигір’ї. За словами Севрука, йдеться про “неправомірну вигоду на суму 146 мільйонів гривень”.

За згоду на притягнення Клюєва до кримінальної відповідальності та за його затримання голосували окремо. І перші кілька спроб виявилися невдалими – спершу кнопки натиснули тільки 222, потім – 225 нардепів при необхідних мінімум 226.

Зрештою потрібну кількість голосів за арешт колишнього регіонала “нашкребли”: Блок Порошенка дав 103 голоси, “Народний фронт” – 61, “Самопоміч” – 14, “Батьківщина” – 10, фракція Радикальної партії Ляшка – 18, позафракційні – 19, група “Воля народу” – 3.
Із фракцій партії “Відродження” та Опозиційного блоку “за” не проголосував жоден депутат.

Нагадаємо, Верховна Рада 287 голосами “за” позбавила народного депутата Сергія Клюєва недоторканності 3 червня 2015 року. При цьому в поданні Генпрокуратури не йшлося про затримання та арешт Клюєва.

Не дивно, що одразу після позбавлення недоторканності він намагався вилетіти в Австрію, а потім просто зник. І досі місцезнаходження Сергія Клюєва невідоме.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна