Ізраїль готує “відкрите небо” для України слідом за Штатами

 

На засіданні міждержавної комісії “Україна-Ізраїль”, яке відбудеться в лютому, буде обговорюватися питання включення режиму “відкритого неба” у договір про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем.
Про це на засіданні прес-клубу “Дипломати без краваток” в агенції Укрінформ заявила аташе з питань туризму Посольства Держави Ізраїль в Україні Лариса Самойлович.

“Міністерство туризму передало всі необхідні дані щодо режиму «відкритого неба» в Міністерство транспорту. В лютому в Ізраїлі на засіданні міждержавної комісії Україна-Ізраїль це питання буде порушуватися і обговорюватися”, – сказала Самойлович.

Посол Ізраїлю в Україні Еліав Бєлоцерковськи у свою чергу зазначив, що Ізраїль має режим «відкритого неба» з Євросоюзом і всіма європейськими країнами. “Я не бачу ніяких причин, чому б не приєднати Україну до цього режиму”, – зазначив він.

Бєлоцерковськи нагадав, що це питання обговорювалося під час візиту президента України до Ізраїлю. “Ми з нашого боку готові вирішити це питання”, – запевнив дипломат.

За його словами, наразі з Борисполя до Ізраїлю виконуються 3-4 рейси на день.
На думку посла Ізраїлю в Україні, нові авіарейси з Києва, Львова, Одеси, Харкова та Дніпропетровська до Тель-Авіва надзвичайно перспективні.

Читайте також:
Почало діяти “відкрите небо” між Україною та США

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.