Почало діяти “відкрите небо” між Україною та США

 

Україна та США від сьогодні стали повноцінними партнерами у “відкритому небі”. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міністра інфраструктури Володимир Омелян.

“Як щойно повідомило посольство США в Україні, завершено всі юридичні формальності, й Угода між урядом України та урядом Сполучених Штатів Америки про повітряні перевезення набула чинності”, – зазначив він.

Зазначається, що документом вводяться такі зміни у повітряному сполученні між Україною та США:

  • надається можливість авіакомпаніям обох сторін виконувати польоти з правом п’ятої свободи (право приймати на іноземній території пасажирів, що прямують на територію будь-якої третьої держави, а також адресовані туди ж вантаж і пошту, і право висаджувати пасажирів і вивантажувати вантаж і пошту, що направляються із будь-якої території, в країні-підписанті угоди);
  • встановлюється довільна частота та ємність повітряних перевезень авіаперевізниками обох сторін;
  • дозволяється самостійне наземне обслуговування в аеропортах.

Нагадаємо, пише “Смак подорожника”, що угода України про відкрите небо з Євросоюзом, яка може здешевити авіаквитки, перенесена на невизначений термін.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна