Генштаб розповів, скільки мобілізованих треба для сьомої хвилі

Генеральний штаб Збройних сил України підтвердив проведення в Україні сьомої черги мобілізації.
Про це повідомляє прес-служба Генштабу на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Внаслідок демобілізації четвертої хвилі (призваної в січні-лютому 2015 року – “Н”) виникне необхідність доукомплектувати ЗСУ. Комплектація буде проводитися як контрактниками, так і мобілізованими. Природно, чим більше буде залучено контрактників, тим менше необхідності в мобілізованих”, – йдеться в повідомленні.

“Збройні сили зацікавлені в максимальному комплектуванні професійними і мотивованими кадрами – військовослужбовцями служби за контрактом. Зараз ведеться робота з мобілізованими четвертої хвилі, а також демобілізованими попередніх хвиль, для залучення їх до служби за контрактом. Після того, як стане відома кількість контрактників, зможемо назвати потребу в мобілізованих”, – розповіли в ГШ.

Відзначається, що в ЗСУ проведена оптимізація військових частин і бойової підготовки, армія отримала нову техніку й озброєння.

“Ми робимо ставку на посилення бойових можливостей за рахунок навченості та забезпеченості, а не кількості особового складу. Таким чином, вже зараз можна сказати, що сьома хвиля буде меншою за попередні“, – сказано в повідомленні.

“ЗСУ створюють умови для залучення контрактників. Військові, які відслужили 11 місяців, можуть підписати контракт на шість місяців. З 2016 року збільшена зарплата військовослужбовцямдля рядового вона складе близько 7000 гривень, а в зоні АТО будуть відповідні надбавки. Прийнято новий порядок речового забезпечення військовослужбовців.
Військові, що мають цивільну вищу освіту, можуть пройти тримісячні курси для отримання офіцерського звання. Надалі умови служби та якість забезпечення поступово зростатимуть”, – обіцяють в Генштабі.

Читайте також:
Порошенко розповів, коли підпише указ про сьому чергу мобілізації

На службу до ЗСУ заборонили брати жінок – наказ

Як раніше писала “Новинарня”військкомати почали попередньо розсилати повістки потенційним мобілізованим сьомої черги ще в грудні 2015 року.

Геннадій Мясоєдов в АТО. Фото: FB

Геннадій Мясоєдов в АТО.
Фото: FB

Зокрема, як стало відомо “Новинарні“, повістку отримав відомий харківський і київський рок-музикант, лідер гурту “Калєкція” Геннадій Мясоєдов, за фахом – лікар-хірург вищої категорії.
Він неодноразово працював в АТО як парамедик і тепер має намір піти до війська вже як мобілізований.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна