Замість “режиму тиші” на Донбасі – понад 60 обстрілів з боку бойовиків

 

Упродовж минулої доби, 14 січня, російсько-терористичні війська понад 60 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових. Про це інформує прес-центр штабу АТО.
Це лише на 10 випадків менше порівняно з добою 13 січня, яка стала “рекордною” за кількістю обстрілів з боку сепаратистів з початку 2016 року.

“Після 18.00 вчорашнього дня до завершення доби нетривалі та здебільшого хаотичні обстріли продовжились біля Донецького летовища та північніше Горлівки”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, зі стрілецької зброї та, час від часу, з гранатометів бойовики били в напрямку Пісків, Опитного, південніше Авдіївки та Новгородського, з великокаліберних кулеметів – в бік Первомайського, Троїцького, яке розташоване неподалік ділянки лінії розмежування між Горлівкою та Донецьком, а також поблизу Луганського.
Крім того, один з наших опорних пунктів поблизу Луганського бойовики обстріляли з протитанкового ракетного комплексу.

Зазначається, що під вечір загострилася ситуація біля Мар’їнки: “Там окупанти декілька разів застосовували стрілецьку зброю та гранатомети, вів вогонь також ворожий снайпер”.

Після опівночі противник принаймні п’ять разів вдався до збройних провокацій проти сил АТО. Постріли зі стрілецької зброї та гранатометів лунали біля Пісків, Опитного, Луганського, найчастіше в районі Мар’їнки.

Важкого озброєння впродовж ночі бойовики не застосовували. На Луганщині та біля Маріуполя було тихо.

Нагадаємо, напередодні учасники Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі домовилися про оголошення “режиму тиші”, який мав розпочатися негайно, а також про масштабний обмін полоненими.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна