90-й підпис: до комюніке Саміту миру приєдналася ще одна країна

Під комюніке Саміту миру, що відбувся протягом 15-16 червня у Швейцарії, — уже 90 підписів. До нього приєдналися Федеративні Штати Мікронезії.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський на своїй офіційній сторінці в соцмережі Х.

“Вдячний Федеративним Штатам Мікронезії за приєднання до кола миролюбних країн, які підписали комюніке першого Саміту миру. Глобальна коаліція на підтримку справедливого й тривалого миру в Україні, решті Європи та за її межами, заснованого на цілях і принципах Статуту ООН, продовжує зростати”, — зазначив президент.

Він додав, що менш ніж за два тижні після першого Саміту миру до його підсумкового комюніке приєдналися ще десять учасників.

“Наші мирні зусилля ґрунтуються на повазі до кожної країни, регіону та частини світу. Кожна миролюбна нація, яка поважає Статут ООН, має свою роль у цих зусиллях, які полягають у відновленні міжнародного права, що захищає всі країни від агресії та хаосу, а не лише Україну. Комюніке залишається відкритим для підписання, і я впевнений, що кількість учасників і далі зростатиме”, — сказав Зеленський.

Федеративні Штати Мікронезії — острівна країна, що складається з 600 островів, розташованих  на заході Тихого океану.

Читайте також:
Фінляндія надасть Україні черговий пакет військової допомоги вартістю €159 млн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.