Начальник ГУР назвав критичні проблеми на фронті й що може змінити ситуацію

Критичними проблемами на полі бою для України є нестача боєприпасів та жива сила.

Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в інтерв’ю виданню The Philadelphia Inquirer.

Він зазначив, що хоча останнім часом в Україну надходить більше артилерійських снарядів із США та Європи, але їх потрібно значно більше.

“Звичайно, постачання зброї відбувається швидше, ніж це було кілька місяців тому, але потреби України дуже великі, тому для нас було стратегічно важливо відновити поставки. І все-таки є питання обсягу”, — наголосив Буданов.

Керівник ГУР також додав, що критичною проблемою для України є жива сила, оскільки російські війська кількісно переважають, а Росія не прагне зберегти життя своїх солдатів.

Буданов вважає, що відповіддю на перевагу Росії в живій силі є бойові технології, в яких Україна стала світовим лідером, замінюючи людей на полі бою, коли це можливо, новими моделями безпілотників і засобами радіоелектронної боротьби.

“Технології матимуть досить важливе значення в цій війні. Щоб ми не вели війну до останнього громадянина”, — підкреслив Буданов.

Зокрема, за словами начальника ГУР, важливою є можливість вести війну з Росією на її території за допомогою безпілотників далекого радіусу дії.

“Я виступаю за це з перших днів війни, відкрито кажучи, що поки війна буде стримуватися на нашій території, вона не торкнеться Росії. Саме тому з весни 2022 року ми почали проводити значні операції на території Росії, і будемо йти далі, чим більше у нас буде ресурсів для цього. І Росія почала це відчувати”, — додав він.

За словами Буданова, на теперішньому етапі це ще не критично для Росії, але це призвело до того, що пересічний громадянин європейської частини РФ точно знає і відчуває, що війна триває, і сам пережив деякі вибухи. Це впливає, навіть у невеликому масштабі, на їхній моральний стан.

Читайте також:
“Є хороша і погана новина”: Буданов відповів, чи зможуть Сили оборони зупинити наступ військ РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.