Брежнєва та ще п’ятьох діячів СРСР позбавили звання “Почесний громадянин Києва”

Київська міська рада проголосувала за позбавлення звання “Почесний громадянин міста Києва” радянського державного і партійного діяча Леоніда Брежнєва та п’ятьох осіб, що були обрані і працювали на керівних посадах Компартії СРСР або пов’язані з органами КДБ.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація в четвер, 25 травня.

За відповідне рішення проголосували 82 депутати.

“Це рішення – ще один крок до ліквідації спадщини колишнього комуністичного режиму”, – зазначили у КМДА.

Відомо, що з діяльністю генерального секретаря ЦК КПРС, голови президії Верховної Ради СРСР Леоніда Брежнєва пов’язані придушення протестів у країнах “соціалістичного табору”, війна в Афганістані у 1979-1989 роках, ескалація озброєнь, а також підтримка “революційних” режимів у країнах “третього світу”. Під час перебування Брежнєва при владі посилився тотальний контроль за суспільством органами КДБ, ідеться у повідомленні.

Окрім Брежнєва, звань почесних громадян Києва позбавили Олексія Єпішева, Віталія Масола, Кирила Москаленка, Олексія Федорова і Тіня Чионга.

Рішення Київради ухвалене відповідно до Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”. Разом з тим, враховано й думку громадськості, яка зверталась із відповідним клопотанням.

Читайте також:
Підтримайте петицію, щоб перейменувати вулицю НКВДиста на честь загиблого за Україну Геннадія Афанасьєва

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна