Рада ЄС встановила дві граничні ціни на нафтопродукти з Росії

Рада Європейського союзу встановила дві граничні ціни на нафтопродукти, які походять із Росії або експортуються з неї.

Про це йдеться в повідомленні Ради ЄС 4 лютого.

Перший граничний рівень ціни – на нафтопродукти, що продаються зі знижкою до сирої нафти, встановлено на рівні 45 доларів США за барель. Другий граничний рівень – на нафтопродукти, що продаються з премією до сирої нафти, встановлено на рівні 100 доларів США за барель.

Рівень граничних цін був встановлений у тісній співпраці з Коаліцією за встановлення граничних цін і набуде чинності з 5 лютого 2023 року.
Для суден, що перевозять російські нафтопродукти, які були придбані та завантажені на судно до 5 лютого 2023 року і вивантажені до 1 квітня 2023 року, передбачено перехідний період тривалістю 55 днів.

“Перед обличчям агресивної війни Росії ЄС рішуче підтримує Україну та її народ і залишається непохитним у своїй підтримці незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, а також невід’ємного права України на самооборону від російської агресії”, – йдеться в повідомленні Ради ЄС.

Крім того, Рада ЄС повернеться до перегляду механізму граничних цін на сиру нафту з середини березня, і цей перегляд відбуватиметься на регулярній основі кожні два місяці.

Читайте також:
Зеленський назвав несерйозним рішення ЄС і G7 виставити поріг ціни для російської нафти $60

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна