“Анафема” куму Путіна. В Україні набирає обертів рух, спрямований на “повалення” Медведчука

 

У соцмережах набуває популярності “громадянський підпільний рух “Анафема”, спрямований на боротьбу з політиком проросійського спрямування Віктором Медведчуком.
Як повідомляє “Новинарня“, за три дні існування сторінку “Анафема” у “Фейсбуці” вподобали та обрали для стеження понад 1300 користувачів.

“Наша місія – очищення України від російських агентів впливу і місцевих виродків-колаборантів.
Ціль №1 – Віктор Медведчук, якого усі помилково вважають впливовою та навіть демонічною фігурою, але насправді він є дрібною шісткою росіян.
Ми діятимемо усіма методами, поки Медведчук і його посіпаки не зникнуть з української реальності. Шлях Медведчука закінчиться під ростовським парканом. Ми гарантуємо! Після цього прийде черга інших”, – заявляють ініціатори руху “Анафема”, які залишаються невідомими для широкого загалу.

Судячи з ФБ-сторінки, першою акцією “Анафеми” став друк та розповсюдження 24 серпня в Києві “народного альманаху” під назвою “The Tobi Пиzda Post” із критичними матеріалами щодо Медведчука.

Згідно з дописом, видання розповсюджували біля станцій метро.

“Тисячі екземплярів газети розійшлися в лічені хвилини. Кияни та гості міста охоче брали газету, дискутували з активістами, обговорювали прочитане між собою.
Частина накладу розійшлася по поштових скриньках киян, а ще 22 500 примірників (…) поїдуть у турне регіонами України”, – сказано в повідомленні.

Головний матеріал у листівці, судячи з фото на ФБ-сторінці “Анафема” – “Виктор Медведчук уйдет із политики и закончит жизнь под забором”.

На фото показано саму летючку з фіктивними вихідними даними і те, як анонімні особи розповсюджують її на вулицях:

Наступною акцією “Анафеми” стало нанесення на асфальт, стовпи, стіни й паркани в Києві принтів із хробаком, який є емблемою руху. Голова істоти нагадує портрет Медведчука.

“Вулиці, неісторичні стіни та будівельні паркани Києва вкрили графіті з хробаком, дуже схожим на Медведчука? Що це таке, хто платить за цей бенкет, чи не кампанія це за самого Медведчука, спитають допитливі та підозрілі громадяни.
Заспокойтеся, українці, відповідає “Анафема”. Ми ненавидимо цього хробака усім серцем. І будемо боротися з ним усіма наявними методами”, – сказано в дописі у ФБ.

“Доказом цього стане сайт anafema.org, на якому ми планомірно викриватимемо усю агентуру Медведчука в Україні. Політики, юридичні особи, пропагандисти, фейкові громадські діячі, продажні журналісти – кожен, хто брав чи бере у нього гроші за розвал України зсередини, буде названий, знайдений і покараний”, – анонсують активісти.

Усіх охочих, хто має “інформацію викривального характеру про політичні або економічні зв’язки Медведчука чи його наближених”, просять надсилати на адресу [email protected].

В іншому дописі “Анафема” переконує, що Віктор Медведчук є діячем зовсім не того масштабу і впливу, як його змальовують в Україні. Зокрема, за твердженнями “Анафеми”, 18 серпня в Криму Медведчук зустрічався для обговорення українського питання не з президентом РФ Путіним, а з одним із помічників радника президента РФ Владислава Суркова на ім’я Максим Поляков.

“Саме Поляков нарізає Медведчуку задачі так само, як іншим своїм підопічним терористам”, – сказано в дописі.

“Максим Поляков працює заступником начальника управління президента РФ по соціально-економічному співробітництву з державами СНД з січня 2015 року. Колишній заступник губернатора Іванівської області. Відомий у керівництві сепаратистів під позивним “Полярник”. Одним із головних контактерів Полякова на окупованій частині Донбасу є Денис Пушилін”, – ідеться в повідомленні.

Як відомо, Поляков є одним із представників Росії в Тристоронній контактній групі на переговорах у Мінську.

Віктор Медведчук

Віктор Медведчук – бізнесмен, юрист, політичний діяч, голова ВГО “Український вибір – Право народу”, активний прибічник федералізації України.
Голова адміністрації президента Кучми (2002-2005); заступник, перший заступник голови Верховної Ради України у 1998-2001 роках; голова Соціал-демократичної партії України (об’єднаної), зокерма в період її перебування при владі (1998-2007).

При тому, що Медведчук – кум президента РФ Володимира Путіна і яскраво виражений проросійський політик, який зберігає нерухомість у Криму й активно користується нею, він є представником України в гуманітарній підгрупі ТКГ та загалом залишається партнером адміністрації президента Порошенка.

Віктор Медведчук брав безпосередню участь у вирішенні питання про обмін засудженої в РФ Надії Савченко та ін.

Читайте також:
Путін у Криму регулярно зустрічається з Медведчуком, – ЗМІ

Обшуки СБУ у імпортерів ПММ і скрапленого газу.
Лещенко говорить про вигоду Медведчука

Медведчук всупереч закону літає з України в Росію напряму, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна