У Німеччині вимагають роз’яснень щодо вечері глави МЗС Габріеля з Путіним і Шредером

 

Німецька партія “Союз-90/Зелені” закликала главу МЗС ФРН Зігмара Габріеля до вересневих виборів дати роз’яснення щодо його вечері з президентом Росії Володимиром Путіним і колишнім канцлером ФРН Герхардом Шредером, яка відбулася 2 червня у Санкт-Петербурзі.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

“Глава МЗС повинен розвіяти підозри в тому, що Шредер (голова комітету акціонерів компанії Nord Stream AG, член правління “Газпрому” – “Н”) намагається використовувати його для просування інтересів Путіна і “Роснєфті”. Це стало б нечуваним афронтом для Євросоюзу і серйозною проблемою для Німеччини”, – заявила співголова фракції “зелених” у Бундестазі Катрін Герінг-Еккардт.

“Це аж ніяк не приватна справа, коли Шредер, будучи лобістом “Газпрому” і кандидатом в члени наглядової ради “Роснєфті”, організовує багатогодинну зустріч Габріеля з главою російської держави. Габріель повинен розповісти, які теми обговорював на цій зустрічі”, – підкреслила Герінг- Еккардт.

“Зелені” прагнуть з’ясувати, чи не обговорювалися в ході вечері інтереси “Роснєфті”, газопровід “Північний потік – 2” і послаблення санкцій ЄС проти Росії.

Депутат від партії “Союз-90/Зелені” Марілуїза Бек вже направила відповідний письмовий запит уряду ФРН.

Читайте також:
Спецпредставник уряду ФРН також пропонує
“законсервувати” проблему анексії Криму

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна