Спецпредставник уряду ФРН також пропонує “законсервувати” проблему анексії Криму

 

Уповноважений представник уряду Німеччини зі співробітництва з Росією Гернот Ерлер вважає, що спочатку потрібно сконцентруватися на вирішенні військового конфлікту на сході України, а вже потім повернутися до питання анексованого Криму.

Як повідомляє Deutschlandfunk.de, Ерлер заявив, що це є “частиною європейського консенсусу” – зосередитись на політичному вирішенні кривавого конфлікту на сході України, а питання Криму поставити на порядок денний у пізнішму політичному процесі.

Заява Ерлера прозвучала після слів лідера Вільної демократичної партії Німеччини Крістіана Лінднера, який напередодні висловив думку про необхідність відкоригувати курс Німеччини щодо Росії, “загерметизувати” анексію РФ Криму та спочатку досягти прогресу за іншими пунктами відносин з Москвою.

Згодом Лінднер – голова партії, що восени ймовірно увійде у правлячу коаліцію з ХДС – розмістив на своїй сторінці у Facebook відеозвернення, у якому стверджує, що визнання анексії півострова є неприйнятним.

Голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар’єв, коментуючи слова Ерлера, зазначив: “У Європі є консенсус поки не чіпати тему Криму, каже німецький урядовець. Тобто, вони хочуть кинути напризволяще кримських татар та українців, які не скорились окупації. Колись Європа мовчала, знаючи про страждання України після більшовицької окупації. Політика непротидії агресорам закінчилася Другою світовою. Бачу, уроки історії не вміють засвоювати всюди”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна