Доба АТО: 30 обстрілів, один воїн загинув у бою під Авдіївкою

 

За минулу добу, 21 серпня, незаконні збройні формування 30 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України. Один український воїн загинув, один – отримав поранення. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Зазначається, що після 18-ї години російсько-окупаційні угруповання активізували обстріли наших позицій, використовуючи, здебільшого, міномети та гранатомети.
Основне напруження й надалі зберігається на Донецькому напрямку.

Донецький напрямок. В районі Авдіївської промзони бойовики з вечора і майже до опівночі, з різних напрямків вели вогонь по опорних пунктах ЗСУ з мінометів, гранатометів, зенітної установки та стрілецької зброї.

“У відповідь наші бійці активно застосовували зброю на ураження, накриваючи вогневі засоби противника. В результаті цього протистояння один наш військовий загинув”, – повідомили у штабі.

Крім того, ввечері бандити тричі з озброєння БМП та гранатометів обстрілювали підступи до селища Зайцеве. А по шахті “Бутівка” упродовж двох годин ворог випустив щонайменше 46 мін різних калібрів.

По позиціях біля Бутівки й Авдіївки ворог бив і до 18:00. Зайцеве раніше було обстріляне з озброєння БМП та гранатометів, там під вогнем опинились будинки мирних мешканців.

На Луганському напрямку противник ввечері застосовував 120-міліметрові міномети у районі Кримського та Новотошківського. Також під ворожі обстріли з великокаліберних кулеметів потрапили наші укріплення неподалік Новоолександрівки та Станиці Луганської.
На початку доби, близько 5-ї години ранку, бандити випустили дев’ять мін калібрів 120 і 82 мм поблизу Троїцького.

На Приморському напрямку противник до 18:00 відкривав вогонь біля Богданівки і Мар’їнки, а ввечері з мінометів калібру 82 мм двічі обстріляв українські укріплення біля Водяного й один раз – на підступах до Широкиного.

 

Читайте також:
В ОБСЄ розповіли, як бойовики “ДНР” обстріляли їхній безпілотник

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна