В ОБСЄ розповіли, як бойовики “ДНР” обстріляли їхній безпілотник

 

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі заявляє, що контрольовані Росією бойовики “ДНР” намагалися збити безпілотник СММ. Про це йдеться у звіті Місії за вихідні.

Як повідомили спостерігачі, 19 серпня близько 13:00, коли безпілотний літальний мініапарат СММ пролітав над контрольованим бойовиками “ДНР” Докучаєвськом з метою перевірки повідомлень про пошкодження від обстрілів, представники Місії почули черги та постріли зі стрілецької зброї (всього загалом близько 35) на відстані 15-20 метрів з боку півдня.
Також спостерігачі побачили озброєного чоловіка у військовій формі, який тримав переносний радіопередавач, направляючи його на безпілотник СММ в той момент, коли здійснювалися постріли.

Представники СММ приземлили та забрали безпілотник, який не виглядав ушкодженим.

У звіті зазначається, що озброєні члени “ДНР” на місці події сказали офіцеру збройних сил Російської Федерації в Спільному центрі з контролю та координації, який супроводжував СММ, що вони не були заздалегідь поінформовані про політ безпілотника.
Водночас у Місії наголошують, що спостерігачі заздалегідь поінформували СЦКК про цей політ.

Читайте також:
СММ ОБСЄ відкриває нові наглядові бази в зоні АТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна