ГШ: Росіяни за останній час затримали 12 екс-військових ЗС України

 

У Генштабі ЗСУ заявляють про затримання за останній час 12 колишніх військових Збройних сил України співробітниками Федеральної служби безпеки Росії.
Про це повідомив заступник начальника управління зі зв’язків з громадськістю ЗСУ Юзеф Венскович, передає “Укрінформ“.

“Останнім часом 12 громадян України, які проходили службу в ЗС України, затримані ФСБ РФ. Їм висунуті звинувачення в шпигунстві, організації диверсій і т. п. Переважна більшість затримані в Криму”, – зазначив Венскович.

Відповідаючи на запитання про затримання в Донецьку “диверсійної групи”, яку нібито очолював військовослужбовець Сил спецоперацій чи СБУ Олег Сугерій, Венскович сказав, що Генштаб повідомлення фейковий новоутворень не коментує.

При цьому він зазначив: ретельний перегляд відео показує, що це постановочна зйомка.

Представник ГШ звернув увагу на те, що у затриманого взуття без шнурків, крім того, по одягу видно, що затримання відбувалося ще навесні та ін.

Як повідомляла “Новинарня“, ФСБ Росії 15 серпня заявила про запобігання в Криму низки диверсій проти об’єктів інфраструктури і життєзабезпечення півострова і затримання “агента Служби безпеки України” Геннадія Лимешка.
Трохи згодом 15 серпня підконтрольний окупантам Київський районний суд Сімферополя ухвалив заарештувати на два місяці Лимешка.

Наступного дня сепаратисти “ДНР” поширили інформацію, що нібито затримали групу українських диверсантів, які готували знищення телевежі в Донецьку, на чолі зі спецпризначенцем Олегом Сугерієм.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна