Фальшивий “Герой України”: ветерани АТО викрили брехуна з орденами

 

Ветерани АТО розкрили фальшивого “Героя України” Олега Мартинова, який носив найвищу державну нагороду України, хоча ніколи її не отримував, а також представлявся героєм “антитерористичної операції”, в якій насправді не брав участі.

Про це написав у “Фейсбуці” відомий волонтер Роман Сініцин.

За його словами, Мартинов був присутній на відкритті пам’ятника воїнам АТО разом зі справжніми учасниками бойових дій на сході України, при цьому на грудях у нього висіла Зірка Героя України.

Окрім того, він “представлявся комбатом неіснуючого підрозділу «Тєні», начальником розвідки батальйону «Донбас» і стверджував,що він вбив Мозгового, виводив людей з Дебальцево та Іловайська”, – пише Сініцин.

Він також повідомив, що за кілька днів до того Мартинов “махав у Херсоні ксивою НАБУ, представлявся замом антикорупційного прокурора Назара Холодницького і вимагав якісь документи в міськраді”.

Щоб пояснити чоловікові, що так робити неправильно, учасники АТО організували з ним зустріч, покликавши його нібито на інтерв’ю телеканалу “1+1”.

Але замість телевізійників на зустріч приїхали ветерани “Донбасу”, “Миротворця”, 95-ї та 81-ї бригад ВДВ й інших підрозділів, а також молодіжної організації С14, які також усі є учасниками бойових дій.

За словами Сініцина, “атошники з атошниками порозумілися швидко”. А от Мартинов на камеру зізнався, що “ніде не воював, в АТО не був, медалі фейкові і він більше так не буде”.

“Не били, хоча дуже хотілося”, – зазначає Сініцин.

Надалі волонтер вибрав низку “перлів” із цілковито вигаданих розповідей Мартинова про свої нібито фронтові звершення:

Читайте також:

“Будьте ви прокляті”. Як волонтери й АТОвці відсувають псевдоветеранів від бюджетного корита

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна