У Чортківському районі ховають загиблого в АТО Івана Сторчака з багатодітної родини

 

Дні 14-16 серпня у Чортківському районі Тернопільської області оголошені днями жалоби у зв’язку із загибеллю учасника АТО Івана Сторчака.

Як повідомляє “Новинарня“, з посиланням на обласний військкомат Тернопільщини, 21-річний навідник кулеметного взводу в/ч А2896 Іван Сторчак загинув 12 серпня під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Водяне Волноваського району (Маріупольський напрямок).

У зведенні штабу АТО ішлося, що бойовики 12 серпня били по українських укріпленнях біля Водяного з гранатометів та великокаліберних кулеметів, “отримуючи при цьому жорстку відповідь”. Внаслідок цього протистояння один український боєць загинув, один отримав поранення.

Як відомо з офіційних джерел, Іван Васильович Сторчак, 1996 р.н, був навідником кулеметного взводу 3-ї мотопіхотної роти в/ч А2896.

“Молодий захисник України був уродженцем села Криволука, що в Чортківському районі. Хлопець був з багатодітної родини, яка з нетерпінням чекала Івана додому живим та неушкодженим… Вічна пам’ять Герою!” – зазначили в ОВК.

Іван Сторчак вчився в Криволуці в початковій школі, потім ходив у школу в сусідніх Палашівцях, вступив у Бучач в профтехучилище, вчився на будівельника. “В сімʼї у них було шестеро дітей. У Івана дві сестри і три брати. Росли вони без батька, він помер”, – розповіли в Палашівській сільраді виданню “20 хвилин”.

Хлопець рік служив в армії, відтак пішов на контракт до Збройних сил.

“…Оголосити у Чортківському районі з 14 по 16 серпня 2017 року Дні жалоби.
На знак скорботи за загиблим у Дні жалоби приспустити Державний Прапор України із траурною стрічкою на адміністративних будівлях органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств та закладів, державних підприємств, установ, організацій на території району.
Рекомендувати органам місцевого самоврядування району відмінити проведення розважально-концертних заходів, спортивних змагань”, – ідеться в розпорядженні РДА.

Прощання з тілом Героя проходитиме в Чорткові 15 серпня об 11:00 біля Катедрального собору Верховних Апостолів Петра і Павла . Після панахиди траурний кортеж прослідує до Криволуки через села Білобожниця, Джурин, Полівці, Палашівка.

Читайте також:
У Світловодську поховали бійця 57-ї омпбр Ігоря Шаповала,
який підірвався на розтяжці в Пісках

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна