У Світловодську поховали бійця 57-ї омпбр Ігоря Шаповала, який підірвався на розтяжці в Пісках

 

У суботу, 12 серпня, на центральній площі Світловодська відбулося прощання з командиром розвідувального відділення 57-ї мотопіхотної бригади Ігорем Шаповалом, позивний “Шапік”.

Як повідомляв прес-центр штабу АТО, 10 серпня воїн ЗСУ загинув, підірвавшись на невідомому вибуховому пристрої поблизу селища Піски Донецької області.

Пізніше стало відомо, що йдеться про мешканця міста Світловодськ (Кіровоградська область), екс-уповноваженого карного розшуку Ігоря Анатолійовича Шаповала.

“Своя смерть – це не про тебе друже. Сьогодні в зоні АТО загинув на розтяжці Ігор Шаповал – відчайдух, справжній офіцер з яскравим чоловічим характером, мєнт до мізку кісток, талановитий опер родом із 90-х. А ще — справжній патріот! А ще — батько! А ще — син! А ще ГЕРОЙ! Маю честь бути твоїм другом, брате! Вічна пам’ять”, – написав у “Фейсбуці” колишній начальник Світловодського відділу поліції, а нині заступник начальника обласного управління Національної поліції Дмитро Ткачонок.

“Знали Ігоря Анатолійовича як чоловіка з гарним гумором, щирою посмішкою й завжди бадьорим настроєм, відповідальним й завжди рішучим в будь-якій роботі, завданні”, – повідомляє Світловодська міська рада.

Ігор Шаповал народився 18 травня 1975 року в Кременчуці Полтавської області.

У 1992 році закінчив Світловодську загальноосвітню школу I-III ступенів № 1, по закінченню школи втупив до Дніпровського училища МВС України. У 2005 році закінчив Національну академію МВС України.

Із 1997-го по 2007 рік працював у міліції на посаді оперуповноваженого карного розшуку.

У серпні 2015 року був мобілізований, проходив службу в 42-му окремому мотопіхотному батальйоні “Рух опору” на посаді розвідника.

Демобілізувався в жовтні 2016-го, а через деякий час вирішив продовжити військову службу за контрактом – на цей раз у 57-й окремій мотопіхотній бригаді.

Максим Оспа, хоч і мав конфлікти із загиблим під час служби, тепло відгукується про нього.

“Справедливо буде сказати про Ігоря, мабуть, три речі: добрий, сміливий та безшабашний. Мабуть, яскравий приклад того, що треба по-життю бути великодушним, і, незважаючи ні на що, знаходити спільну мову з близькими людьми, щоб не доводилося потім гризти себе…”, – написав  демобілізований бойовий побратим Шаповала Максим Оспа, незважаючи на те, що, за його словами, під кінець служби їхні конфлікти “доходили до відкритої агресії”.

А заступник голови Світловодської райдержадміністрації Володимир Похілов відгукується про загиблого так:

“Знав тебе небагато часу, але тільки з найкращої сторони: щирий, відвертий, веселий, завжди готовий прийти на допомогу. Спи спокійно, друже, ти завжди залишишся у моєму серці”.

У Ігоря залишилися дочка Діана, якій 28 червня виповнилося 11 років, та батьки.

“На пропозиції про допомогу від нашої волонтерської групи він завжди відповідав: «У мене все є, допоможіть краще тим, кому дійсно потрібно». Оберігаючи нас, не зберіг себе”, – згадує про батька своєї учениці вчителька Діани, Лариса Москаленко.

Поховали воїна на Алеї героїв АТО центрального цвинтаря Світловодська.

Прощання з Ігорем Шаповалом. Відео “5-го каналу”:

Читайте також:

Обличчя загиблих липня: віддаймо шану 24 героям АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна