МЗС протестує через перекриття Росією Керченської протоки

 

Міністерство закордонних справ України направило ноту протесту Росії через заборону владою РФ судноплавства через Керченську протоку, пов’язану з незаконним будівництвом Керченського моста.

Відповідний коментар оприлюднено на на сайті українського зовнішньополітичного відомства.

“МЗС України висловлює протест у зв’язку з запровадженням Російською Федерацією заборони судноплавства через Керченську протоку протягом серпня та вересня 2017 року, пов’язаної з будівництвом мосту, та вкотре наголошує на протиправності таких дій”, – зазначають на Михайлівській площі.

Також у відомстві наголошують, що будівництво моста відбувається з порушеннями міжнародного права, оскільки Україна як прибережна країна не надавала згоди на це.

В Україні також занепокоєні шкодою навколишньому середовищу, яку може завдати будівництво.

“Запровадження Російською Федерацією в односторонньому порядку обмеження на морське судноплавство через Керченську протоку є черговим грубим нехтуванням Російською Федерацією нормами міжнародного права”, – наголошує МЗС.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна