СБУ на Луганщині затримала екс-бойовика “ЛНР” із “Призрака”. ВІДЕО

 

Співробітники Служби безпеки України в Луганській області затримали бойовика батальйону “Призрак” так званої “ЛНР”.
Як передає “Новинарня“, про це 10 серня повідомив прес-центр СБУ.

Правоохоронці встановили, що двічі судимий мешканець тимчасово окупованого Перевальська після звільнення з в’язниці у 2014 році приєднався до терористів “ЛНР”. Бойовик служив у комендатурі та зі зброєю охороняв штаб бандугруповання “Призрак” в Алчевську.

Зі слів затриманого, у незаконному збройному формуванні він пройшов підготовку під керівництвом російського інструктора, який навчав бойовиків поводженню з кулеметами та мінометами.

На початку 2016 року чоловік з особистих причин покинув терористів та перебрався на територію, контрольовану українською владою. Тривалий час він переховувався у близької знайомої в Рубіжному, де й був затриманий співробітниками спецслужби.

Відео:

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (“участь у терористичній групі або організації”).

Слідчі СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури оголосили бойовику про підозру в скоєнні злочину. Тривають слідчі дії.

Читайте також:
У Мар’їнці затримали бойовика батальйону “ДНР” “Чорна сотня”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна