Росія використовує навчання “Захід-2017” для прикриття перекидання бронетанкових груп, – ЗМІ

 

З початку серпня 2017 року зафіксовано масштабне переміщення російської військової техніки на всій лінії європейського кордону Російської Федерації.

Про це йдеться в OSINT-розслідуванні міжнародного розвідувального співтовариства “Інформнапалм”.

Волонтери “ІН” під час моніторингу соцмереж та аналізу фотографій встановили, що в серпні “почалося масштабне переміщення російської військової техніки по всій лінії європейського кордону Російської Федерації: від берегів Балтійського моря у Санкт-Петербурзі і до берегів Чорного моря, включаючи окупований український Крим”.

Перекидання техніки й озброєнь ЗС РФ пов’язана з підготовкою до проведення в західних областях Росії і на території Білорусі масштабних міжнародних військових навчань “Захід-2017” у вересні ц.р.

При цьому “Інформнапалм” звертає увагу на історичні паралелі, а саме – липневі навчання Південного військового округу Збройних сил РФ “Кавказ-2008”, які передували агресії Російської Федерації проти Грузії в серпні 2008 року.

Волонтери представили низку фото і відеоматеріалів масштабного переміщення російської військової техніки.

Пересування російської техніки на початку серпня

Місця пересування російської техніки на початку серпня 

2 серпня російську військову техніку зафіксували на залізничній станції “Лєски” (Воронезька область); 3 серпня – на залізничній станції “Неклинівка” (Неклинівський район Ростовської області); 3 серпня – на залізничній станції “Сергіїв Посад” (Московська область); 5 серпня – на залізничній станції “Краснодар-1” (Краснодарський край); 7 серпня – на залізничній станції “Зимовники” (Ростовська область); 7 серпня – на залізничній станції в Самарі, 7 серпня – колону військової техніки в Санкт-Петербурзі; 7 серпня – військову техніку зафіксували в момент руху через греблю Волзької ГЕС у Волгоградській області; 7 серпня – рух військової техніки в окупованому Криму; 8 серпня – військову техніку на залізничній станції “Нерехта” (Костромська область); 8 серпня – на залізничній станції “Россош” (Воронезька область).

02.08.2017 . Состав російської військової техніки на залізничній станції “Ліски”. Місто Лиски, Воронежская область:


03.08.2017. Состав військової техніки на залізничній станції “Неклиновка”. Село Покровське Неклиновського району, Ростовська область:

03.08.2017.  Залізнична станція “Сергіїв Посад”. Місто Сергіїв Посад, Московська область:

05.08.2017. Состав військової техніки на залізничній станції “Краснодар-1”, Краснодарський край:

07.08.2017. Склад військової техніки на залізничній станції “Зимовники”, Ростовська область:

07.08.2017. Состав військової техніки на залізничній станції в місті Самара:

07.08.2017.  Колона військової техніки в місті Санкт-Петербург:

07.08.2017. Состав військової техніки зафіксований в момент пересування через дамбу Волзької ГЕС у Волгоградській області:

07.08.2017 Пересування військової техніки в окупованому Криму.

08.08.2017. Состав військової техніки на залізничній станції “Нерехта”, Костромська область:

08.08.2017. Состав військової техніки на залізничній станції “Россош”, Воронезька область:

“Ще однією непрямою ознакою не навчальних цілей перекидання техніки можна вважати підготовку нових гілок залізничних колій. Наприклад, у 2008 році, за 2 місяці до початку вторгнення в Грузію, Російська Федерація почала авральне прокладення нової залізничної гілки до грузинського кордону”, – зазначили в “ІН”.

Волонтери нагадують: 7 серпня 2017 року в російських ЗМІ з’явилися повідомлення про те, що у Росії, між Воронезькою і Ростовською областями, відкрили нову гілку залізниці – в обхід України.

“Можливо, саме масоване перекидання російської важкої бронетехніки до українського кордону слугувало причиною нещодавніх рекомендацій Пентагону на адресу Білого дому про надання Україні протитанкової і протиповітряної зброї для підвищення обороноздатності і запобігання подальшому вторгненню”, – ідеться в матеріалі.

Читайте також:
Російські війська в Білорусі формують угруповання наступального характеру, – Муженко

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна