За минулий тиждень бойовики втратили 28 осіб убитими на Донеччині, – “ІС”

 

За минулий тиждень збройні формування “ДНР/ЛНР”, які ведуть бойові дії проти ЗС України на Донеччині, втратили щонайменше 28 осіб. З них “ДНР” – 14, “ЛНР” – 14.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться у зведенні групи “Інформаційний спротив” 26 липня.

“У період з 17 по 24 липня підтверджені втрати російських окупаційних військ на Донеччині склали 28 осіб:
«1 АК ДНР» – «100 омсбр» (Донецьк) – 8 осіб, «9 ошмсп мп» (Новоазовськ) – 6 осіб;
«2 АК ЛНР» – «4 омсбр» (Алчевськ) – 6 осіб, «7 омсбр» (Брянка) – 8 осіб”.

Ідеться про 1-й і 2-й армійські корпуси бойовиків, керовані з РФ (як відомо, так звана “народна міліція ЛНР” контролює північні райони ОРДО), “мотострілецькі бригади” та “штурмовий мотострілецький полк морської піхоти ДНР”.

“Підтверджених даних про втрати в інших підрозділах у «групи ІС» на цей момент немає. Основна маса зазначених знищених бойовиків – наслідок їхніх дій у складі тактичних груп при спробах атакувати позиції ЗСУ”, – сказано в повідомленні.

Зазначається також, що протягом останнього тижня фіксувалися відмови виконувати свої службові обов’язки з боку місцевих бойовиків і російських найманців у підрозділах “9 ошмсп мп” (Новоазовськ, 1 АК) і “2 омсбр” (Луганськ, 2 АК).

“Причини загальні – систематичні затримки з виплатою грошового забезпечення, а також безграмотність і непрофесійні дії їхніх командирів – кадрових російських офіцерів. Так, зі слів рядових військовослужбовців «9 ошмсп мп», через безграмотність їхніх російських «радників» в червні загинуло не менше 15 бойовиків”, – сказано у зведенні.

Нагадаємо, під час виходу диверсійної групи “ДНР” біля Красногорівки 20 липня підтверджені втрати бойовиків склали чотири особи.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна