У Чорнобильській зоні гасять масштабну лісову пожежу: площа вогню зменшена втричі

 

Станом на 11-ту годину п’ятниці, 30 червня, триває гасіння пожежі в Чорнобильській зоні на Київщині.
Про це вранці повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Водночас зазначається, що за ніч площа пожежі на території Луб’янського лісництва у зоні відчуження зменшена втричі – з 25 до 8 га.

“У 337-му лісовому кварталі пожежу локалізовано, у 336-му кварталі – спостерігаються окремі осередки”, – сказано в повідомленні ДСНС.

Загрози поширення вогню на інші лісові квартали немає, заявляють рятувальники.

Підрозділи державного спецпідприємства “Північна Пуща” створили мінералізовані смуги. На місці чергують три трактори. Основні зусилля спрямовані на недопущення пожежі в напрямку об’єкту “Вектор”.

“Залучення наземних сил ускладнено підвищенням радіаційного фону в осередку горіння”, – визнали ДСНС.

З 6-ї години ранку до гасіння залучено два пожежні літаки та один вертоліт з водозливним пристроєм, загалом 125 особи та 36 одиниць техніки. На місці події працює оперативна група Головного управління ДСНС у Київській області.

“Загальний радіаційний фон по зоні відчуження складає 0,03-0,04 мР/год (допустимий 0,08 мР/год)”, – інформує ДСНС.

Пожежа спалахнула 29 червня о 12:35, за попередніми даними, під час проведення технологічної вирубки лісу для прокладання залізниці – зайнялися порубкові рештки деревини та лісової підстилки.

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак спростовував інформацію про значне підвищення рівня радіації через пожежу.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна