Німеччина офіційно дозволила одностатеві шлюби

 

Бундестаг ФРН у п’ятницю, 30 червня, ухвалив закон про дозвіл офіційних одностатевих шлюбів.

Законопроект підтримали 393 депутати, 226 проголосували проти і четверо утрималися.

Канцлер Ангела Меркель голосувала проти, але загалом проект підтримали близько 70 депутатів від її партії Християнсько-демократичний союз.

Як відомо, Німеччина дозволила громадянські одностатеві шлюби в 2001 році, але ці пари досі не мали права офіційно одружуватися.
Ухвалений закон, зокрема, дозволяє одностатевим парам всиновлювати дітей, повідомляє “Європравда“.

До сьогодні голосування з цього питання блокувалося керівною партією ХДС та її союзниками з Християнського-соціального союзу (ХСС, Баварія). Однак на початку тижня Меркель вперше публічно пом’якшила свою опозицію у питанні дозволу одностатевих шлюбів.
Цим скористалися соціал-демократи, зелені та ліві, які раніше просували цей законопроекті, і провели акт через комітеті з правових питань Бундестагу.
Депутати від ХДС/ХСС на комітеті були проти, адже раніше існувала домовленість, що документ розглянуть вже після парламентських виборів у вересні. Однак голосування у Бундестазі в останній сесійний день перед літньою перервою виявилося позитивним зокрема й завдяки підтримці частини партії Меркель.

Читайте також:
Інший бік слов’янського світу: прем’єром на Балканах вперше стала лесбійка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна