350 продуктів: Полторак в Одесі перевірив реформу харчування ЗСУ та оголосив графік

 

Згідно з планом, до кінця 2017 року близько 20% військових частин Збройних сил України перейдуть на нову систему харчування. Про це сказав міністр оборони Степан Полторак під час робочої поїздки до Одеського гарнізону 22 червня.

“Реформування системи харчування передбачає закупівлю технічного обладнання для приготування їжі та створення відповідних умов як для приготування, так і харчування. На ці заходи у бюджеті цього року ми передбачили необхідну суму коштів”, – зазначив Полторак, якого цитує прес-служба МОУ.

На Західній військово-морській базі ВМС ЗСУ міністра супроводжував командувач Військово-морських сил Ігор Воронченко.

На прикладі цієї бази ВМСУ генерал армії Полторак перевірив результати впроваджуваної реформи системи харчування військовослужбовців.

“Ми проводили експерименти у обраних військових частинах, аби обрати найкращий варіант системи харчування особового складу Збройних сил України, — сказав міністр. — Обраний варіант дає можливість харчувати військовослужбовців за каталогом із понад 350 продуктів. Це в десятки разів більше, ніж було за старої системи”.

Зазначається, що Західна військово-морська база ВМС ЗС України повністю перейшла на нову систему харчування, згідно до якої військова частина закуповує продукти харчування, а готують їжу — військові кухарі.

Міністр оборони нагадав, що перехід військових частин на нову систему харчування цього року буде відбуватись у кілька етапів, перший з яких завершується 30 червня.

Заплановано, що повністю ЗС України перейдуть на нову систему харчування до кінця 2019 року.

“Звертаючись до особового складу, задіяного у реалізації зазначеної реформи, генерал армії України Степан Полторак наголосив про персональну відповідальність кожної посадової особи за невиконання плану реформи”, – йдеться в повідомленні прес-служби.

Також в Одесі Степан Полторак нагородив волонтерів (зокрема кураторку реформи Діану Петреню), військовослужбовців та працівників ЗС України за впровадження реформи харчування відомчими відзнаками.

“Проведено велику роботу, і я вдячний усім, хто працював над впровадженням нової системи харчування: волонтерам, військовослужбовцям, Тилу Збройних сил України. Ми маємо докорінно змінити стару систему та забезпечити військовослужбовців якісними й смачними продуктами, підвищити наші логістичні спроможності”, — зазначив міністр.

Читайте також:
Полторак підписав наказ про нове харчування в ЗСУ. ГРАФІК

Через погане харчування в ЗСУ притягнуто до відповідальності 23 особи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна