Безпекова угода дозволить розмістити в Україні військові резерви США, – Парубій

 

У разі підписання безпекової угоди між Україною та США передбачається розміщення американських військових резервів на території Української держави.
Про це голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив в ефірі телеканалу ICTV 19 червня, повідомляє “Укрінформ“.

“Вона (безпекова угода) передбачає проведення спеціальних операцій, проведення спільних науково-технічних розробок і навіть розміщення на території України військових резервів Сполучених Штатів Америки. Вона виводить на новий рівень співпрацю України та США”, – сказав Парубій.

Спікер зазначив, що практику подібних угод давно використовують у США: такі документи підписані з Японією, Австралією та Ізраїлем.

За його словами, угода надає прерогативне право на надання оборонної летальної зброї.

Нагадаємо, в ході робочого візиту до США 12-16 червня голова ВР запропонував укласти двосторонню безпекову угоду між Україною та Сполученими Штатами Америки. Ця угода, за його словами, сприятиме пришвидшенню набуття Україною членства в Організації Північноатлантичного договору.
Також Парубій висловив думку, що адміністрація США може прийняти рішення про надання оборонної зброї Україні до кінця нинішнього року. 

Читайте також:
Парубій сподівається, що його візит у США дозволить Україні до осені отримати “джавеліни”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна