Парубій їде до США з візитом, якого не було 9 років

 

Голова Верховної Ради Андрій Парубій 12-16 червня перебуватиме з візитом у Сполучених Штатах Америки. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу Верховної Ради.

Програмою перебування у Вашингтоні передбачено зустрічі Парубія зі спікером Палати представників Конгресу Полом Райаном, керівниками комітету з питань збройних сил Сенату Джоном Маккейном і Джеком Рідом, керівниками комітетів з питань збройних сил та закордонних справ Палати представників, лідером Республіканської більшості в нижній палаті та ін.

“Це, на моє переконання, буде важлива поїздка – візитів такого рівня до Сполучених Штатів Америки не було дев’ять років”, – сказав Андрій Парубій в інтерв’ю телеканалу “Рада”.

Він зазначив, що ключова зустріч буде зі спікером Палати представників Полом Раяном. “Ми готуємо документ про співпрацю між нашими парламентами, але розмова стосуватиметься набагато ширшого кола питань, аніж просто міжпарламентська співпраця. Ми повинні проговорити теми, які стосуються пришвидшення інтеграції України до Північноатлантичного Альянсу, і про збільшення допомоги Україні у сфери безпеки, і також сприяння та напрацювання спільної позиції у сфері енергетичної безпеки не тільки України, але й Європи”, – заявив парубій перед поїздкою.

Парубій додав, що заплановано обговорити нові форми співпраці між Україною і США, зокрема на новому етапі після обрання американського президента.

Голова Верховної Ради планує запросити пана Райана в Україну.

“Більш того, ми підготували спільний лист і підписали від імені голів парламенту Грузії, Молдови та України з пропозицією відвідати регіон та побувати у всіх регіонах країн, які мають окуповані території, які на собі не на словах, а на ділі відчули російську агресію”, – сказав Парубій.

Також голова Верховної Ради візьме участь у конференції “US-UA Working Group Yearly Summit V: Providing Ukraine with an Annual Report Card”. Заплановано церемонію вшанування жертв Голодомору за участю представників української громади у США.

“Відбудеться урочистий захід у рамках Українських днів в Конгресі США з нагоди 20-річчя Конгресового українського кокусу та зустріч з членами Сенатського українського кокусу”, – анонсує прес-служба ВР.

Читайте також:
Нижню палату Конгресу США знову очолив прибічник санкцій проти Росії

Порошенко не боїться, що США знімуть санкції з Росії,
бо ті мають посла в нормандському форматі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна