Нижню палату Конгресу США знову очолив прибічник санкцій проти Росії

 

Спікер Палати представників США Пол Райан переобраний головою нижньої палати Конгресу та буде спікером у період, коли в Америці набуде офіційних повноважень адміністрація Дональда Трампа.

Офіційне голосування з цього приводу відбулося у Вашингтоні в першій половині дня 3 січня за місцевим часом, повідомляє кореспондент “Укрінформу”.

За результатами голосування в Капітолії, кандидатуру конгресмена-республіканця Райана на спікера підтримали 239 конгресменів з 218 необхідних.

Нинішнє голосування було, скоріше, формальною процедурою, зазначає агенція. Ще в листопаді представники Республіканської партії, які мають більшість в обох палатах Конгресу США, одностайним рішенням підтримали продовження повноважень Райана на посту спікера Палати представників США – третьої за рангом посади в ієрархії державної влади Сполучених Штатів.

Таким чином, 46-річний політик й надалі утримуватиме консервативну політику республіканців у Конгресі, в тому числі по відношенню до Росії.

Як відомо, в останні дні грудня, після запровадження адміністрацією Барака Обами санкцій проти Росії, спікер Палати представників Пол Райан підтримав жорстку ізоляцію російського керівництва.

Пол Девіс Райан (варіант – Раян, англ. Paul Davis Ryan) — член Палати представників США від штату Вісконсин з 1999 року, був кандидатом від Республіканської партії на посаду віце-президента на виборах 2012 року (із Міттом Ромні).
У 2011-2015 роках очолював комітет з бюджету Палати представників, із 2015 року – голова Палати.

Читайте також:
Маккейн у Грузії потиснув руку через межу з окупованою Осетією:
“Путін має зрозуміти, що з нас досить!”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна