У СІЗО повісився ймовірний учасник нападу на Чорновол. ОНОВЛЕНО

 

Олег Нетребко, організатор нападу на журналістку Тетяну Чорновол під час Євромайдану, знайдений повішеним у камері СІЗО. Про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” повідомив народний депутат Віталій Купрій.

“Отримав сьогодні інформацію, що організатора нападу на Тетяну Чорновол, кримінального авторитета Олега Нетребка (прізвисько “Нетрик”) повісили у камері СІЗО!” – йдеться у його повідомленні.

Купрій стверджує, що ще під час Майдану він знав деталі цього нападу, оскільки один із його учасників був його сусідом з міста Кам’янське.

“Саме Нетрик найняв банду з мого рідного міста на виконання цього злочину”, – пише нардеп.

“Вбивство Нетрика в камері очікуване, саме він міг розповісти про злочини правоохоронців під час Революції гідності. Деякі з них досі перебувають на посадах. Ключового свідка у справі Майдану зачищено!” – додав він.

ОНОВЛЕНО. У Генпрокуратурі підтвердили повішання Нетребка. При цьому начальник управління нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру у місцях несвободи ГПУ В’ячеслав Свірець заявив, що ув’язенений був схильний до самогубства.

В коментарі УНІАН він спростував заяву Чорновол про те, що Нетребка довели до самогубства.

“Це думка пані Чорновол. Якби до нього застосовувалися недозволені методи слідства, чи тиск, чи побої… Але жодних тілесних ушкоджень на ньому не виявлено – ні за життя, ні після смерті. Окрім странгуляційної борозни на шиї, на ньому нічого не виявлено: ні слідів боротьби, ні слідів насильства”, – сказав Свірець.

“Відео з камер спостереження чітко показує, що двоє співкамерників сплять. Він один прокинувся, походив, потім ліг, потім знову встав, взяв простирадло підійшов до дверей санвузла і в щілину дверної завіси зав’язав вузол, а потім зробив петлю і покінчив життя самогубством”, – додав представник ГПУ.

За його словами, співкамерники Нетребка прокинулися через півгодини після його самогубства.

“Черговий заглянув у оглядове віконце, окликнув Нетребка, той не відізвався. Тоді черговий розбудив співкамерника, після того до камери зайшли працівники ізолятору тимчасового тримання увімкнули світло і побачили, що він висить на простирадлі”, – повідомив подробиці інциденту Свірець.

“Кілька днів тому його возили на психіатричну експертизу, це було 13 червня. І в його особовій справі є примітка: “схильний до самогубства”, – зауважив Свірець.

Він нагадав, що розпочато службову перевірку стосовно працівників ізолятора тимчасового тримання.

У сво чергу агенція УНІАН нагадує, що Олег Нетребко був ключовим свідком у справі про напад на Тетяну Чорновол.

Як відомо, журналістку, активістку Євромайдану Тетяну Чорновол жорстоко побили невідомі в ніч на 25 грудня 2013 року на Бориспільській трасі недалеко від Києва. Вона їхала у власному автомобілі, коли її раптово підрізав невідомий автомобіль, з якого вийшли кілька чоловіків.
Невідомі витягли Чорновол з машини, жорстоко побили, а потім кинули в кювет.
Після цього знову зросла масовість протестних виступів на Майдані.

Читайте також:
Суд заарештував імовірного організатора нападу на Тетяну Чорновол

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна