Декомунізація по-запорізькому: пам’ятник Леніну перетворили на Орлика

 

У Запорізькій області пам’ятники Леніну, що підлягають декомунізації, натомість перетворюють пам’ятники історичним особам.

Про це пише “Укрінформ“, посилаючись місцеві ЗМІ.

На території регіону вже зафіксовано два такі випадки: в селі Лозоватка пам’ятник “вождеві світового пролетаріату” перетворився на скульптуру болгарина-переселенця Діакова, а в Новоолексіївці став основою для пам’ятника авторові першої української Конституції – Пилипові Орлику.

Впізнати Леніна в Орлику допоможе характерний жест руки на колишньому лацкані пальто

Зазначається, що переробка скульптур шляхом “одягання” їх у національний одяг і “додавання” національної атрибутики, дозволила місцевій владі заощадити засоби в період декомунізації.

Переробка Леніна обійшлася всього в 7 тисяч гривень, тоді як демонтаж пам’ятника з використанням спецтехніки, його транспортування до місця зберігання і забезпечення зберігання коштували б значно дорожче.

Читайте також:

“Гудбай, Ленін”. Підсумки декомунізації-2016. ІНФОГРАФІКА від УІНП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна