Одеські активісти не допустили концерту російської колаборантки Лободи. Вона втекла по морю

 

В Одесі під тиском громадськості скасували концерт української співачки Світлани Лободи. До правоохоронних органів увечері 28 травня надійшло аж три повідомлення про мінування нічного клубу, передає “Одеса Медіа“.

Для людей, які прийшли на концерт, влаштували дискотеку.

Артистку в обхід натовпу вивезли геть катером по морю.

Скасуванню концерту Лободи передували сутички за участю активістів патріотичних організацій біля нічного клубу “Ібіца”, де мало відбутися шоу. Під час бійки невідомі спочатку кинули в натовп дві петарди, а потім – дві димові шашки.

“Поліція намагалася провести особистий огляд двох активістів, ті відмовилися, і виникла сутичка. У ході неї хтось застосував сльозогінний газ. Тих, хто відмовився “оглядатись”, затримали”, – інформував УНІАН.
Пізніше затриманих відпустили. За даними радника начальника ГУ НП Руслана Форостяка, поліція склала лише один протокол за 173 статтею КУпАП — “дрібне хулігантство”.

За словами правоохоронців, вони не могли зупинити виступ Лободи, бо він був цілком законним.

Пов’язане зображення

Учасники акції протесту вимагали не допустити виступу в Одесі артистки, яка під час війни постійно концертує в Росії. Один із лідерів місцевого “Правого сектору” Сергій Стерненко назвав співачку “запроданкою, любителькою російського рубля і колаборанткою”.

Українські активісти вже не вперше намагаються зірвати концерти Світлани Лободи. Торік подібні інциденти відбувалися в Луцьку та Івано-Франківську.

Напередодні виступу в Одесі Лобода в Москві брала участь у шоу Російська музична премія каналу RU.TV. Разом із нею в столиці РФ “засвітилися” й були нагороджені також інші українські артисти.

Ані Лорак отримала перемогу у номінації “найкращий дует”, гурт “Гриби” визнали “найкращим стартом”, гурт “Врємя і стекло” забрав нагороду за “найкращу пісню”.
Світлана Лобода стала переможницею двох номінацій  – “найкращий креатив” і “найкраща співачка”, а також виступила в ролі ведучої премії.

Читайте також:
“Мандри”, “Гайдамаки” та Mad Heads підтримали “квоти Кириленка”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна