МВС хоче блокувати будь-які сайти без рішення суду. ЗАКОНОПРОЕКТ

 

На розгляд Кабінету Міністрів внесено законопроект, який дозволить блокувати будь-які сайти без відповідного рішення суду.
Як повідомив у “Фейсбуці” представник Піратської партії України Сергій Яригін, документ запропонувало Міністерство внутрішніх справ; він перебуває на узгодженні в Кабміні.

Законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо імплементації окремих норм Конвенції про кіберзлочинність передбачає доповнення до статті 169-2 Кримінального процесуального кодексу України – “Тимчасове обмеження доступу до інформації”, згідно з яким слідчий або прокурор має право до рішення суду звернутися з письмовим проханням до оператора або провайдера щодо тимчасового обмеження доступу до інформації та\або строкову фіксацію інформації в електронній (цифровій) формі, тільки у невідкладних випадках, пов’язаних із врятуванням життя чи майна та припинення тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Також у проекті йдеться про зміни до закону України “Про телекомунікації”, за якими потрібно забезпечувати на підставі рішення судді в кримінальному провадженні блокування доступу до певних інформаційних ресурсів.

Передбачається, що оператори телекомунікацій повинні за власні кошти встановити технічне забезпечення для блокування доступу до інформаційних ресурсів.

“А на ранок я прокинувся в іншій державі. МВС підготувало законопроект з досудового блокування сайтів і легалізацією тотального слідкування в інтернет-просторі”, – прокоментував Яригін.

Читайте також:
Генсек НАТО: Блокування російських соцмереж – питання безпеки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна