Генсек НАТО: Блокування російських соцмереж – питання безпеки

 

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявляє, що блокування російських соціальних мереж в Україні є питанням безпеки, а не свободи слова. Про це він сказав у середу, 24 травня, в Брюсселі на прес-конференції напередодні зустрічі лідерів Альянсу.

“Українська влада чітко зазначила, що блокування цих сайтів є питанням безпеки, а не свободи слова. Свобода слова – це частина діалогу, який у нас є з Україною, і є важливою для НАТО”, – цитує Столтенберга УНІАН.

При цьому він наголосив, що в Альянсі свідомі того, “якими вразливими є наші спільноти від кібератак”.

“Тому НАТО значно збільшило власну оборону від кібератак. Ми також працюємо разом з нашими партнерами, включаючи Україну, допомагаючи їм посилити захист від кібератак”, – додав Єнс Столтенберг.

Читайте також:
Стало відомо, наскільки скоротилася аудиторія російських соцмереж
з початку блокування

Як інформувала “Новинарня“, президент Порошенко указом 15 травня ввів у дію рішення РНБО про санкції проти 1228 фізичних і 468 юридичних осіб, серед яких російські срвіси “Яндекс”, “Вконтакте”, “Одноклассники”, Mail.ru.
Провідні телеком-оператори заблокували россоцмережі 18 травня.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна