Генсек НАТО: Ми не оголошували про припинення політичної співпраці з РФ

 

Північноатлантичний альянс не виключає проведення зустрічі з представниками Росії на міністерському рівні, попри те, що в останні три роки така зустріч не була на порядку денному.
Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції у Брюсселі 24 травня, повідомляє“Європейська правда”.

“Ми ніколи не оголошували про припинення політичної співпраці. Це (проведення міністерської зустрічі) досі лишається можливим”, – підкреслив він.

“Однак наразі у нас немає планів для проведення такої зустрічі… Мені видається, що є сенс концентруватися на зустрічах ради Росія-НАТО”, – зазначив Столтенберг.

“Ми і надалі дотримуємося прагнення до діалогу з Росією, що підтверджують чотири зустрічі ради Росія-НАТО, які відбулися минулого року”, – зауважив генсек НАТО.

Він також не назвав російське питання серед тих, що винесені на обговорення глав держав-членів Альянсу на зустрічі 25 травня.

При цьому Єнс Столтенберг очікує, що Франція та Німеччина порушать на зустрічі в четвер питання виконання Мінських домовленостей.

“Я очікую, що декілька союзників, зокрема, Франція та Німеччина, які є учасниками “нормандського формату”, порушать (це питання), а також поінформують всіх союзників щодо виконання Мінських домовленостей”, – цитує генсека УНІАН.

Єнс Столтенберг зауважив, що в Альянсі занепокоєні недостатнім виконанням Мінських домовленостей.

“Ми бачили багато порушень режиму припинення вогню, що важке озброєння не було відведено”, – констатував він.

Столтенберг наголосив, що саме через ситуацію на сході України Альянс посилює свою оборону та присутність на східному фланзі.

Генсек також висловив занепокоєння щодо перешкоджання роботі Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ і наголосив, що всі сторони повинні докласти зусиль для доступу спостерігачів, виконати домовленість щодо припинення вогню, “яка є ключем для виконання Мінських домовленостей”.

Читайте також:
Генсек НАТО: Блокування російських соцмереж – питання безпеки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна