Бойовики обстріляли Стару Авдіївку з мінометів, РПГ і стрілецької зброї, – СЦКК

 

Бойовики продовжують обстрілювати позиції Збройних сил України та мирних населених пунктів уздовж лінії розмежування. У середу, 17 травня, знову постраждала Авдіївка.

Про це йдеться у повідомленні української сторони Спільного центру з контролю та координації, пише “Українська правда“.

Близько 7-ї години ранку 17 травня противником було здійснено обстріл житлового сектору одного з районів Авдіївки під назвою Стара Авдіївка із застосуванням мін калібру 82 мм, а також РПГ і всіх типів стрілецької зброї, що є грубим порушенням Мінських домовленостей”, – зазначили в СЦКК.

Згідно з інформацією, внаслідок обстрілу було пошкоджено три житлових будинки по вулиці Спортивній. В одному з них міна пробила дах веранди, від уламків загинув собака.

Серед цивільного населення ніхто не постраждав.

Близько 15-ї години цього ж дня в населеному пункті Красногорівка внаслідок обстрілу декілька мін калібру 82 мм влучили в будівлю місцевої загальноосвітньої школі №1. На щастя, в цей момент дітей та вчителів у школі не було”, – сказано в повідомленні.

У СЦКК вважають, що такі дії незаконних збройних формувань ОРДЛО вкотре свідчать про цілеспрямовані дії щодо подальшого загострення конфлікту, небажання дотримуватися режиму припинення вогню та свідоме невиконання Мінських домовленостей.

Читайте також:

Оприлюднено фото обстрілу Авдіївки: зруйнований будинок і дівчатка-сироти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна