Порошенко перелічив свої досягнення першого терміну і відповів про другий

 

Президент Петро Порошенко на великій прес-конференції 14 травня в Києві не сказав прямо, чи балотуватиметься на другий термін, однак перелічив свої досягнення протягом першого терміну.

На запитання журналіста: “Чи проголосували б ви за такого кандидати, як Порошенко, якби були пересічним виборцем?” – глава держави відповів: “Щодо аргументів, чому проголосували?.. Спитайте в 54% громадян, які мене підтримали на президентських виборах [2014 року]. Я вважаю абсолютно некоректним мені зараз агітувати за президента Порошенка… Ну гаразд, давайте попробуємо. Принаймні по тому, що зроблено”.

До своїх досягнень президент зарахував, зокрема, підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом, безвізовий режим з ЄС, який має запрацювати з червня 2017 року, повернення до Конституції 2004 року, те, що справа екс-президента Віктора Януковича розглядається в суді.

“Багато чого зроблено. Але чи задоволений я? Ні. Є і певні кадрові прорахунки, затримка в позиціях реформ”, – визнав Петро Порошенко.

Він зазначив, що “є плюси і мінуси”, але оцінювати його роботу має український народ.

Щодо балотування на другий термін, Петро Порошенко заявив: “…Ще є майже два роки президентських повноважень, і треба ще багато зробити, і стратегію розвитку на цей та наступні роки я представлю суспільству в своїй доповіді у Верховній Раді у вересні.

“Щодо другого терміну, відповідно до Конституції, то кожен громадянин України, правда з певними обмеженнями – ті, хто має 35 років, має право балотуватися в президенти, і я думаю, що у нас на сьогоднішній день ще зарано говорити щодо складу потенційних президентських кандидатів”, – додав президент.

Читайте також:
Порошенко похвалив Генпрокуратуру, особливо у “справі Януковича”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна