Порошенко похвалив Генпрокуратуру, особливо у “справі Януковича”

 

Президент Петро Порошенко вважає великим досягненням Генеральної прокуратури передачу до суду справи про держзраду Віктора Януковича.
Про це глава держави заявив на великій прес-конференції 14 травня в Києві.

“Захист [Януковича] має доводити свої аргументи, але нехай пояснить світу і українському народові, що означає запрошування російських військ на суверенну, незалежну територію України. Немає за це прощення”, – підкреслив президент.

“Це має бути не просто політична оцінка, яку вже зробила Верховна Рада. Є відповідний закон та абсолютно юридичний висновок, який зроблено під керівництвом генпрокурора”, – додав він.

Висловивши задоволення тим фактом, що на початку травня до суду направлена справа, в якій колишнього президента звинувачують у державній зраді, Порошенко сказав: “Це є перший прецедент за 25 років існування незалежної Української держави. І я вважаю, що це величезне досягнення Генеральної прокуратури”, – наголосив голова держави.

За його словами, це саме те, чого сьогодні прагне суспільство.

Також Петро Порошенко закликав генерального прокурора Юрія Луценка відзвітувати перед Верховною Радою за рік роботи.

“Рік – це достатній термін, коли необхідно давати звіт про результати… Мені здається, він мав намір, але я думаю, він нас почує, і я радив би [генпрокурору] провести публічний звіт у парламенті… Я думаю, є про що звітувати”, – сказав Порошенко на прес-конференції.

За його словами, якщо оцінювати роботу за кількістю відкритих кримінальних справ та справ, переданих у суд, то тут є “досить хороша статистика щодо кількості справ, які передані в суд як відносно справ Євромайдану, “справи Януковича” і справ проти корупціонерів.

Читайте також:
Суд про держзраду Януковича перенесли на 18 травня. Його включать по відео

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна