За добу в АТО – десять поранених

 

За минулу добу, 4 травня, російсько-окупаційні війська 58 разів відкривали вогонь по опорних пунктах сил АТО. Десять військовослужбовців Збройних Сил України отримали поранення.

Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО.

На Луганському напрямку з артилерії калібру 152-мм, 82-міліметрових мінометів, озброєння БМП, гранатометів та великокаліберних кулеметів противник бив по позиціях поблизу Кримського. Артилерійські системи калібру 122-мм та міномети калібру 120-мм застосовував по захисниках Попасної, а 82-міліметрові міномети, гранатомети різних систем та кулемети великих калібрів – по оборонцях Новозванівки. З гранатометів та стрілецької зброї бойовики обстрілювали позиції неподалік Лобачевого та Валуйського.

На Донецькому напрямку вогнем мінометів калібру 120-мм та 82-мм, озброєння БМП, зенітних установок ЗУ-23-2 та кулеметів великого калібру незаконні збройні формування накривали позиції поблизу Луганського. З 82-міліметрових мінометів, озброєння БМП та гранатометів різних систем вели вогонь по опорних пунктах неподалік Зайцевого та Верхньоторецького. З мінометів калібру 82-мм, гранатометів та кулеметів великих калібрів гатили по позиціях біля Авдіївки та шахти “Бутівка”. Озброєння БМП та стрілецьку зброю застосовували по оборонцях Майорська, а гранатомети різних систем – по позиціях біля Новгородського. З гранатометів, кулеметів великих калібрів та стрілецької зброї противник бив по позиціях неподалік Кам’янки.

На Приморському напрямку з мінометів калібру 120-мм та 82-мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем та кулеметів великих калібрів загарбники обстрілювали позиції ЗСУ під Павлополем. 82-міліметрові міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю застосовували по позиціях неподалік Гнутового та Красногорівки. З мінометів калібру 82-мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем та стрілецької зброї вели вогонь по опорних пунктах поблизу Мар’їнки. Зі стрілецької зброї, кулеметів великих калібрів та протитанкових гранатометів противник бив по опорних пунктах морських піхотинців в районі Водяного. Зі стрілецької зброї обстрілював захисників Новоселівки Другої, Богданівки та Широкиного.

Аби пригасити вогневу активність ворога по позиціях захисників Лобачевого, сили АТО відкривали вогонь у відповідь з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Читайте також:

Бойовики “ЛНР” третій день не віддають тіла трьох воїнів ЗСУ, загиблих на дузі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.